cjwho:

Norddeutsche Landesbank am Friedrichswall, Hannover, Germany | Behnisch Architekten

The building occupies an entire city block and serves as an important linking element between the various activities which define the neighbouring quarters of the city: retail, commercial, residential, cultural, sport and leisure. Through varying heights a building emerges which gently integrates itself in the existing fabric of the city.

In accordance with urban-planning guidelines, the shallow-plan perimeter building is aligned with the existing streets, complementing the pattern and scale of its surroundings.

From the exterior it resembles the traditional city block, whilst at its centre, protected from the noise of the heavily trafficked streets, lies the heart of the complex, a large, public courtyard. This courtyard is characterized, but not dominated by the daily operations of the bank itself and further enlivened by shops, restaurants, cafés, large reflecting pools, extensive landscaping and public art.

CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Zoom Info
cjwho:

Norddeutsche Landesbank am Friedrichswall, Hannover, Germany | Behnisch Architekten

The building occupies an entire city block and serves as an important linking element between the various activities which define the neighbouring quarters of the city: retail, commercial, residential, cultural, sport and leisure. Through varying heights a building emerges which gently integrates itself in the existing fabric of the city.

In accordance with urban-planning guidelines, the shallow-plan perimeter building is aligned with the existing streets, complementing the pattern and scale of its surroundings.

From the exterior it resembles the traditional city block, whilst at its centre, protected from the noise of the heavily trafficked streets, lies the heart of the complex, a large, public courtyard. This courtyard is characterized, but not dominated by the daily operations of the bank itself and further enlivened by shops, restaurants, cafés, large reflecting pools, extensive landscaping and public art.

CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Zoom Info
cjwho:

Norddeutsche Landesbank am Friedrichswall, Hannover, Germany | Behnisch Architekten

The building occupies an entire city block and serves as an important linking element between the various activities which define the neighbouring quarters of the city: retail, commercial, residential, cultural, sport and leisure. Through varying heights a building emerges which gently integrates itself in the existing fabric of the city.

In accordance with urban-planning guidelines, the shallow-plan perimeter building is aligned with the existing streets, complementing the pattern and scale of its surroundings.

From the exterior it resembles the traditional city block, whilst at its centre, protected from the noise of the heavily trafficked streets, lies the heart of the complex, a large, public courtyard. This courtyard is characterized, but not dominated by the daily operations of the bank itself and further enlivened by shops, restaurants, cafés, large reflecting pools, extensive landscaping and public art.

CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Zoom Info

cjwho:

Norddeutsche Landesbank am Friedrichswall, Hannover, Germany | Behnisch Architekten

The building occupies an entire city block and serves as an important linking element between the various activities which define the neighbouring quarters of the city: retail, commercial, residential, cultural, sport and leisure. Through varying heights a building emerges which gently integrates itself in the existing fabric of the city.

In accordance with urban-planning guidelines, the shallow-plan perimeter building is aligned with the existing streets, complementing the pattern and scale of its surroundings.

From the exterior it resembles the traditional city block, whilst at its centre, protected from the noise of the heavily trafficked streets, lies the heart of the complex, a large, public courtyard. This courtyard is characterized, but not dominated by the daily operations of the bank itself and further enlivened by shops, restaurants, cafés, large reflecting pools, extensive landscaping and public art.

CJWHO: facebook | twitter | pinterest | subscribe

cjwho:

Playful and Hallucinating House With a Sense of Vertical Depth in South Korea | Moon Hoon

The client is an avid collector of miniature robots and figures. He wanted a space that could represent properly his passion, without tainting the idea of a home. The living space had to be dynamic, welcoming, playful and overall, a place that inspires energy and cheerfulness. “The design went through two alternatives, one each floor stacked and rotating, the other of a box with small broken floors moving up in a spiral. both had its ups and downs. The client chose the latter. The House has a central core that is used as an exhibition space and a railing for his toys. the spiral and jagged floor levels follow the spiral stair case all the way up to the attic, where you can find a small red slide that traverses the void.”

CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Zoom Info
cjwho:

Playful and Hallucinating House With a Sense of Vertical Depth in South Korea | Moon Hoon

The client is an avid collector of miniature robots and figures. He wanted a space that could represent properly his passion, without tainting the idea of a home. The living space had to be dynamic, welcoming, playful and overall, a place that inspires energy and cheerfulness. “The design went through two alternatives, one each floor stacked and rotating, the other of a box with small broken floors moving up in a spiral. both had its ups and downs. The client chose the latter. The House has a central core that is used as an exhibition space and a railing for his toys. the spiral and jagged floor levels follow the spiral stair case all the way up to the attic, where you can find a small red slide that traverses the void.”

CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Zoom Info
cjwho:

Playful and Hallucinating House With a Sense of Vertical Depth in South Korea | Moon Hoon

The client is an avid collector of miniature robots and figures. He wanted a space that could represent properly his passion, without tainting the idea of a home. The living space had to be dynamic, welcoming, playful and overall, a place that inspires energy and cheerfulness. “The design went through two alternatives, one each floor stacked and rotating, the other of a box with small broken floors moving up in a spiral. both had its ups and downs. The client chose the latter. The House has a central core that is used as an exhibition space and a railing for his toys. the spiral and jagged floor levels follow the spiral stair case all the way up to the attic, where you can find a small red slide that traverses the void.”

CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Zoom Info

cjwho:

Playful and Hallucinating House With a Sense of Vertical Depth in South Korea | Moon Hoon

The client is an avid collector of miniature robots and figures. He wanted a space that could represent properly his passion, without tainting the idea of a home. The living space had to be dynamic, welcoming, playful and overall, a place that inspires energy and cheerfulness. “The design went through two alternatives, one each floor stacked and rotating, the other of a box with small broken floors moving up in a spiral. both had its ups and downs. The client chose the latter. The House has a central core that is used as an exhibition space and a railing for his toys. the spiral and jagged floor levels follow the spiral stair case all the way up to the attic, where you can find a small red slide that traverses the void.”

CJWHO: facebook | twitter | pinterest | subscribe